Tanfolyam. 2/3. lecke (Kettesben)

Ahogy ígértem, e héten újabb lépést teszünk a teljesség felé, bele egyenesen a Nirvánába. Vagy a mellé, ha rosszul célzunk. Ne feledjük, ha az elején akár csak egy félmikrométerrel is mellélövünk, a hiba évezredek múltán milliméterekre is nőhet. A tanfolyam eddigi leckéit, ha nem is gyakorolják, remélem kipróbálták, s így nem esik nehezükre a második szint teljesítése, amelyet már félig-meddig párosan kell végrehajtani. De legalábbis illik. Ugyanis továbblépünk.

1. A TISZTA ÉSZ KRITIKÁJA

Üljünk értékes gépjárműbe és a kerékpárutak negligálásával járjuk körbe a várost. Könnyűnek tűnhet, ám ne feledkezzünk el az értékes személygépkocsi beszerzéséről! Ennek módja lehet egy kedvezőtlen hitelkonstrukció, -lízing, vagy ad absurdum kölcsönautó. Nincs a szélvédőre írva. Parkoljunk le egy úm. „menő” hely elé (lásd: ahol sokan látják). E helyiség mellékhelyiségében essünk térdre és átkozzuk meg a városvezetést, mivel ha rendes parkolási stratégiája lenne Kalocsának, akár azzal is büszkélkedhetnénk, hogy mennyi ideig áll fizetős helyen személygépjárművünk. Ám egyelőre juszt se a sétálóutca felé vegyük az irányt, hanem a gépkocsit felügyelet nélkül hagyva, sietve haladjunk a piactér bádogasztalai felé. E művelethez a kora esti órák a legalkalmasabbak, mert még anélkül tudunk felszedni tizenéves partnereket, hogy ők majd telehánynák küszöbig az X5-öst. (Észrevétel haladóknak: Kalocsa az utóbbi években már nem alkalmas arra, hogy frissen választottunkat és gépjárművünket egyszerre(!) tudjuk bemutatni a Főutcán (előzőleg Szent, avagy I. István körút) az érdeklődő közönségnek, tehát a fenti gyakorlatot muszáj két részre bontantunk: egy autista és egy sétáló szakaszra.) Utóbbinál valamilyen slusszkulcsot feltűnően tartsunk szem előtt (nem feltétlenül a saját szemünk előtt), majd magyarázzuk el, hogy ilyet ma már nem használnak, a mi autónk műholdról megy.

Akik mégis szeretnék betartani az íratlan szabályokat a 3/3. fejezetig elvezető felújított úton, azok szerencsére számtalan, szebbnél-szebb ingatlannal büszkélkedhetnek Kalocsán. Körbejárva (nemcsak) a Kertvárost, kiválasztottunkat tovább győzködhetjük az „Ez a büdös zsidópalota/kommunistafészek is a milyénk lesz bazmeg, mert Vona barátom lesz a miniszterelnök!” gyakori ismételgetésével. Az együtt álmodozás olyan kapukat is megnyithat, amelyről addig nem is álmodtunk!

(Gyakorlati oktatás péntek esténkén a piactéren. Ott a sarokban, a nem annyira nyilvános WC mellett,  annál a sötét alaknál, akin hosszú kabát van.)

2.. ÉRZELMEK BIRODALMA.

Ne keljünk fel hajnalban. Kár. Úgy 16-18 óra környékén vegyünk magunkhoz valami szilárd táplálékot (ha más nincs, jó a hobbiteknős rákeledele, csak sok legyen!) és húzzunk papucsot. Tűzzünk ki magunk elé elérhető célokat. Legyen este tizenegy óra! Ha nincs este tizenegy óra, akkor üssük el az időt baseball-ütővel. Ezután keltsük fel partnerünket és jelezzük, hogy otthon várják. Aztán jöjjünk rá, hogy feltaláltuk az időutazást, tudniillik egy adott időpontban lefeküdtünk, majd sokkal később, a jövőben felébredtünk, anélkül, hogy tudatában lennénk. Az esetek többségében az időugrás még ennél is nagyobb, mert az előző nap emlékei törlődtek. Ilyenkor legyünk toleránsak és fogadjuk el partnerünket annak, aki. Ez a folyamat része, hamarosan meglátjuk, mekkora előnyünk származik belőle!

(Gyakorlati oktatás saját lakásodban. Hányra menjek?)

3. ÉRZÉKETLEN BOLDOGSÁG

A rendelkezésünkre álló lavórt/kádat/jacuzzit eresszük tele langyos vízzel. Kövéreknek kevesebb víz is elég, LSD. előző lecke. A rendelkezésünkre álló szerveinket mesterséges síkosító szerrel (tusfürdő, stb.) tegyük sikamlóssá,  stb. (LSD. előző lecke. Jusson eszünkbe, hogy van egy befolyásolható partnerünk is. Hívjuk magunk mellé a „fedélzetre”, majd tegyük a fentieket az ő rovására is. Ha tetszik neki, kérjük meg, hogy tegye meg, amiért idehívtuk. Nem muszáj megköszönnie, de nagyon hálásak általában. Ezt az élményünket ne írjuk meg a Kalocsai Néplapba!)

(Gyakorlati oktatás valamelyik társkereső oldal valamelyik chatszobájában.)

 


A bejegyzés trackback címe:

https://kalocsablog.blog.hu/api/trackback/id/tr161844504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

San Miguel José · http://sanmigueljose.blog.hu 2010.03.18. 00:26:48

Állat vagy:-) :„bicig(k?)lit a falloszomhoz támasztani tilos” :-)

"A héten kéménykotrás lesz. Szíveskedjenek otthon tartózkodni!

Tisztelettel: Kurt Valagut házmester."

Bandara65 2010.03.18. 08:12:45

Hosszú filozófiai szösszeneted meghallgatásra talált (tartós emésztésre tervezve), de miként a nagyokat, téged is elkapott a hollywoodi betegség, mert sorozatod második részében már ismétléssel csökkented a művészi hatást. Kérlek ó mester ne tedd!!
A chatszoba nagyon jó - kérlek izgasd tovább az egeremet!
Tudod akkor száguld a kurzor, ha meghúzzák az egeret a padon!

escéhá 2010.03.18. 16:10:00

Kedves Bandara65! Köszönöm (Neked is)!

Ezek leckék, amelyben átismételjük és az új ismeretek fényében alkalmazzuk újra az előző órán tanultakat. :-)

Bandara65 2010.03.19. 08:29:00

Ja tényleg, mondták is!
Ismétlés a tudás anyja! (Én mag azt hittem, hogy a Kovács Faros Teca)
Momentán hinni is a templomban kéne, de még most rezelek be toronyilag.
süti beállítások módosítása