MDCXXI. Az a rettenetes nap

2010.01.29. 16:40

1996. június 22-e egy közönséges nyári nap volt. Keresve sem találni olyan baljós előjelet, amely előrevetítette volna a tragédia árnyékát, sőt minden arra utalt, hogy nagyszerű élményben lesz része azoknak, akik aznap a Kalocsai Néplappal szeretnék kielégíteni információéhségüket. Verőfényes, meleg pénteki nap volt, mintha az Isten is újságárusításra teremtette volna, ráadásul a Piros Arany Szálloda is legszebb arcát mutatta: jobbra a kávéház akkor még nem létező teraszán harsogó zöld lombruhába öltöztek az autónepperek, jobbra az Adidas bolt előtt Anita mellbimbóin csillant meg a nyál.

Az átlagosabbnál magasabb nyár eleji vízállás pedig gondtalan és eseménytelen navigációt ígért az újságárusnak. Kényszerűségből vállalta e feladatot, mert szerette kínozni magát az üzlet előtt a nyári melegben egy szál bugyiban és lenge lipityánkában lebzselő Anita látványával. Nem ez volt az első útja idefelé, de visszafelé sem. Úgy ismerte a főutcát, mint a farka a saját tenyerét. Akár becsukott szemmel is fel tudta idézni Anita derengő mellbimbóit, amelyek épp csak annyira voltak láthatók, mint érett szőlőszemben a mag.  Előző nap déli 12-kor indultak a nyomdából a kék-feketén átitatott papírhalmok, s másnap reggel pontosan megérkeztek az utcasarokra, s minden készen állt arra, hogy 8 órakor menetrend szerint elinduljon az árusítás. A sportbolt 9-kor nyitott. Már csak egy óra, s a személyzet minden tagja a kijelölt helyén, a gépház csak a híd jelzésére vár, de a “Lassan előre” jel nem érkezett meg. Mint mindig, most is a vásárlókkal volt baj.

(Megfojtatása következik...)


A bejegyzés trackback címe:

https://kalocsablog.blog.hu/api/trackback/id/tr411712888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2010.01.31. 15:07:45

Anita -amennyiben nem kitalált személy- szerintem sokaknak ismerős lehet... :D

Scriptosaurus 2010.02.01. 08:39:49

igazán folytathatnád a paródiát. Nem te voltál eccő-kéccő a "rikkants" annak idején?

áldottgyermek · http://aldottgyermek.blog.hu 2010.02.01. 18:34:45

Most is ö az.
Ö a néni a posta elől.
süti beállítások módosítása