Felülműlhatatlan évet tudhatunk magunk mögött  !

Már az is sok lenne, ha felsorolnám a 2010 évben általunk elért eredményeket, melyekkel az előző esztendők páratlan teljesítményét sikerült megkoronázni. Ezeknek az értékét még jobban növeli az a tény, hogy említésre méltó külső segítség nélkül, szinte kizárólag önerőből sikerült megvalósítani mind azt, amit elértünk. Mindez igazolja azt a nézetemet, hogy tehetséggel, elhivatottsággal és szakértelemmel az egyéb hiányosságok hatását csökkenteni, míg e három fő tényező hiányát az eredmények szépítésével csak palástolni lehet.

Azoknak, akik esetleg nem tudnák, bemutatnám azokat, akik ezeket az eredményeket elérték. CSÖRGŐ VILMOS FRIGYES SUMO-ZÓ, BIRKÓZÓ, CSELGÁNCSOZÓ, /AZ IDŐSEBBIK TESTVÉR/, CSÖRGŐ HUGÓ SZIGFRÍD SUMO-ZÓ, BIRKÓZÓ, CSELGÁNCSOZÓ, /A FIATALABBIK TESTVÉR/, HORVÁTH ÉVA SUMO-ZÓ, /A KÉT VERSENYZŐ ÉDESANYJA/, VALAMINT ÉN CSÖRGŐ TIBOR, AKI FELKÉSZÍTI ŐKET, SZERVEZEM ÉS MEGTEREMTEM A VERSENYEKEN VALÓ RÉSZVÉTEL FELTÉTELEIT /A FIÚK ÉDESAPJA/.

Jól indult az év a hagyományos évadnyitó versenyekkel, ahol megingás nélkül mindhárom sportágban sikerült néhány aranyérmet szerezni. A cselgáncs sportágban idén debütáló két fiú szinte berobbant az ágazat élvonalába, ismeretlenként óriási meglepetést okozva a szakvezetők körében. Nemzeti ünnepünkön / Március 15 / Esztergom adott otthont a SUMO MAGYAR BAJNOKSÁGNAK. / A sportág népszerűsödését mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a résztvevői létszám többszöröse volt annak, mint a veterán birkózó OB-n résztvevők száma. / A fivérek saját súlycsoportjukban bizonyították elsőségüket, míg édesanyjuk két súlycsoportban is vállalva a megmérettetést a szakma elismerését kivívva, szerezte meg a két bajnoki aranyat. Még nagyobb fényt ad a NÉGY ORSZÁGOS BAJNOKI CÍMNEK, hogy a versenyre 170 km hajnali utazással, kettő nap, fárasztó rangadó előzött meg. Egyik nap birkózásban, másik nap cselgáncsban. Ezt követően egymást érték a megmérettetések, hol egyik, hol másik sportágban. Nem volt olyan bajnokság ahol egynél több vereség becsúszott volna, így mindig a dobogóra tudtak állni a bajnokok. Itt meg kell jegyeznem, hogy kizárólag erős, rangsoroló, és országos selejtező, valamint nemzetközi versenyeken veszünk részt. Ez az időszak a Diákolimpiák időszaka is volt. Elsőként HUGÓ Szentes városában, mint BIRKÓZÓ egy vereséggel DIÁKOLIMPIAI BRONZOT SZERZETT. Időrendben ezt követte VILMOS DIÁK-I KOROSZTÁLYÚ SZABADFOGÁSOS DIÁKOLIMPIÁJA PÉCSETT, ahol még súlya alatt, az előző napon bemérlegelt versenyzőkkel szemben hátránnyal indulva, / egész tavaszi szezonra ez volt a jellemző / a döntőig verekedte magát, de ott sajnos egy rendkívül szoros meccsen alulmaradva, EZÜST ÉRMET SZERZETT! Rögtön az ezt követő napon, PAKSON MINDKÉT FIÚNAK CSELGÁNCS RÉGIÓS DIÁKOLIMPIAI MEGMÉRETTETÉSE VOLT. Itt HUGÓ ARANYÉRMET, VILMOS FÁRADTAN IS BRONZ ÉRMET TUDOTT SZEREZNI! Néhány újabb érem után / két arany, két bronz / VILMOSNAK VOLT ELŐSZÖR BAJÁN CSELGÁNCS ORSZÁGOS DIÁKOLIMPIÁJA, AHOL ÖTÖDIK HELYEN VÉGZETT, MAJD KAPOSVÁRON A SZABADFOGÁSÚ DIÁK-I BIRKÓZÓ ORSZÁGOS BAJNOKSÁGON A DÖNTŐBEN VÉRZETT EL A HAZAI VERSENYZŐ ELLEN EZÜST ÉRMET SZEREZVE! Sajnos sokszor előfordul, hogy nem tudnak a bírák pártatlanok lenni, és szoros meccsen nem elég jobbnak lenni a győzelemhez. 2010-ben nem egy éremnek tompult el a színe mindkét versenyzőnél országos rangadókon. A tavaszi szezont egy felnőtt SUMO EURÓPA BAJNOKSÁG ÉS EGY SZERBIAI BIRKÓZÓ BAJNOKSÁG KORONÁZTA MEG. A SUMO EB-N HORVÁTH ÉVA KILENCEDIK, MÍG A ZENTAI MAGYAR SZÓ KUPÁN, melyen az öt évvel ezelőtti indulása óta mindig részt veszünk, MINDKÉT GYEREK KOROSZTÁLYÁNAK A BAJNOKA LETT!

                                                                                  Csörgő Tibor.

 

 

 

Természetesen a sikerekhez a Kalocsa Blog is szeretne gratulálni!


Helló!

2010.07.20. 13:30

Politikamentes közösségi terünk az aktuálpolitikai hercehurcák miatt süppedt a feledés homályába, vagy egyéb okai vannak?

Magyarul: Jár még ide valaki?


Szerző: áldottgyermek

3 komment

Címkék: wtf?

Tankcsapda

2010.04.16. 16:09

Ma Solton Tankcsapda koncert lesz. Nem szeretem a Tankcsapda együttest, egy métert nem mennék arrébb, ha arra kérnének, csak azért mert ott jobban hallani őket.

Mindenesetre itt, a Kalocsa blogon, politikamentesen annyit szeretnék megjegyezni, hogy a solti művelődési házban ma Tankcsapda koncert van. Továbbmegyek... Pedig itt kéne maradnom...

A szillogizmust azt a Tomor Pál főjiskolán taníjják-é?

Solton Tankcsapda koncert van.

37 éves vagyok, egyik első élő rockzenei élményem a kalocsai Úttörőházban egy Beatrice koncert volt. Paksról jöttünk át. Életem első igazoltatása.

Kalocsán Neoton Família koncert volt.

Solton fizetnek ezért az emberek, messziről (sőt közelről, Kalocsáról is elzarándokolnak).

37 éves vagyok. Rockzenét csak halkan, fejhallgatóval hallgathattam otthon, a saját pénzemen vett walkman-en.

Kalocsán nem fizetnek az emberek, mert tizenegy éves a rádió, s mert hagyják.

Solton a kivezető úton a kamionbűzben öltönyöket árul egy exáfacsaló.

37 éves vagyok. Rockzenét este 11 után halkan, amikor a gyerek már alszik, fejhallgatóval hallgatgatok.

Kalocsán a rádió nem tud 11 éve egy olyan ötletes reklámot gyártani, amelyben a lakosság egy szegmensét vagy bármely etnikumot, vagy akárkit meg ne sértene.

37 éves vagyok. Nem tudok gyakorolni az együttesemmel, mert este 7 után nem kéne zajongani.

Solton Tankcsapda koncert van.

37 éves vagyok, esküvőmön a "Rém rendes család" zenéjét kértem. Mivel fizettem érte, megkaptam.

Kalocsán húsz éve ugyanaz a tizenhány... ember csinálja a "rockzenét" a Rokkfarsangra.

37 éves vagyok. A Korona Rádió ma az AC/DC Whole Lotta Rosie-ával reklámozza sokszínűségét, miközben nemhogy nem játsszák, hanem.

Kalocsán nem volt még KFT, Quimby, nem is lesz Kispál. A kék madár is elrepül lassan.

37 éves vagyok, tíz gyerekkori barátomból 5 Dublinban, 3 Londonban, 1 Veszprémben, 1 Budapesten él. Mindegyik (nép)zenész, valamilyen szinten űzik a mai napig ott, ahol élnek.

Kalocsán népzene van? Mert hirdetni hirdetik.

Biztos az izlandi vulkánkitörés miatt!

Kalocsán kicserélték a régi csontereklyét ujj(!) csontereklyékre a toronyban, hogy legyen nyoma a fejlődésnek.


...nyugodt, békés volt. Mint a mellékelt ábra mutatja:


Retrokiállítás...

2010.03.27. 09:44

...mely három enteriőrbe rendezett tárgyakon keresztül fogja bemutatni az ötvenes-hatvanas évek világát.


Tanfolyam. 3/3. lecke (Hármasban)

Nem ígérhetem, hogy ez lesz a befejező rész, mert hátha freudilag kiderül még valami rólam, így  meg kell írnom az igazi első három leckét is majd, a Csillagok háborúja mintájára. Ott hagytuk abba, hogy a hallgatónak már minimum két embert kellett boldoggá tennie. Ám ha két ellenkező nemű ember boldog, az nem tarthat sokáig. Egyszer csak (optimális esetben) már hárman örülhetnek egymásnak.

1. NEM VAGY ÉSZNÉL!

Üljünk gépjárműbe és a kerékpárutak negligálásával járjuk körbe a várost. Kezdjünk a tanfolyam kezdőnapján, szerdán, a piactéren. Újra egyedül. Ha nem ütöttünk el egyetlen kerékpárost sem a hidakon és a körforgalmakban, illetve ezek életveszélyes átkötésein, akkor elégedetlenül menjünk haza, hónunk alatt némi tiszta úton beszerzett, igazi magyar leveszöldséggel. Ugyanezzel a lendülettel határozzuk el, hogy a gyereket csak akkor rángatjuk „fel a városba”, ha muszáj. Ám május utolsó vasárnapja családilag megkerülhetetlen, így aztán tegyük szabaddá magunkat és sétáljunk hármasban végig az ezúttal autókkal telített sétálóutcán. Boldog szülőt imitálva nosztalgikusan kerüljünk gyalogszerrel megismerkedésünk helyszíne felé. Figyeljük az ételbárok közelébe hányt pizzákat, egyéb excrementumokat, és hangosan próbáljuk felidézni gyermekünknek szülei első együtt töltött perceit a bádogasztalon, elhintve ezáltal ártatlan lelkében a lokálpatriotizmus magvait. Visszatérve a sétálóutcára, adjunk kezébe néhány színes krétát, hogy részt vehessünk a nőnapi ultiversenyen. Hazatérés előtt benyálazott ujjunkkal feltétlenül győződjünk meg arról, hogy az arcfestés saját ágyékunk gyümölcsét ékesíti.

(Gyakorlati oktatás: Szandi tartja Fekete Pákó didijével gyereknaponta.)

2. TE FÉREG!

Hajnalban keljünk fel és menjünk el dolgozni. Ott majd megmondják hány óra. Általában nincs munkahelyünk, így az órát kidobhatjuk. A gyerek (még akkor is, ha nem a miénk) úgyis szól, ha éhes. Jegyezzük meg, mikor jön a postás, különben nekünk kell bemenni a családi pótlékért a postahivatalba. A szerencsésebbek „vidéki” rokontól kapott házipálinkával lekenyerezhetik a kézbesítőt, aki XXI. századi módon a családi pótlékot havonta egyenesen a játékgépnél álló családfőhöz juttatja, lerövidítve ezáltal a készpénz útját. Sajnos Kalocsán még nem működik a borsodi megyékben oly népszerű Antiszociális Kártya, amely meghatározott összeg erejéig biztosít háborítatlan játék- és nyereménylehetőséget a rászorultaknak.

 (Gyakorlati oktatás: sok-sok sörözőben, minden nap.)

3. ÉRZÉKETLEN BUNKÓ!

A rendelkezésünkre álló lavórt eresszük tele langyos vízzel. Ha elaludt a gyerek (mindegy kié), akkor üljünk bele párunkkal és mi szálljunk ki belőle. Ha még nem aludt el, akkor a gyermeket minél hamarabb tanítsuk meg az 1/3. lecke utolsó gyakorlatára, mert ha leköti magát, akkor biztosan nem zavar minket a vécén vagy tévénézés közben. Jó étvágyat!

(Gyakorlati oktatás szerintem nem kell. Mindenki megtapasztalja.)


Tanfolyam. 2/3. lecke (Kettesben)

Ahogy ígértem, e héten újabb lépést teszünk a teljesség felé, bele egyenesen a Nirvánába. Vagy a mellé, ha rosszul célzunk. Ne feledjük, ha az elején akár csak egy félmikrométerrel is mellélövünk, a hiba évezredek múltán milliméterekre is nőhet. A tanfolyam eddigi leckéit, ha nem is gyakorolják, remélem kipróbálták, s így nem esik nehezükre a második szint teljesítése, amelyet már félig-meddig párosan kell végrehajtani. De legalábbis illik. Ugyanis továbblépünk.

1. A TISZTA ÉSZ KRITIKÁJA

Üljünk értékes gépjárműbe és a kerékpárutak negligálásával járjuk körbe a várost. Könnyűnek tűnhet, ám ne feledkezzünk el az értékes személygépkocsi beszerzéséről! Ennek módja lehet egy kedvezőtlen hitelkonstrukció, -lízing, vagy ad absurdum kölcsönautó. Nincs a szélvédőre írva. Parkoljunk le egy úm. „menő” hely elé (lásd: ahol sokan látják). E helyiség mellékhelyiségében essünk térdre és átkozzuk meg a városvezetést, mivel ha rendes parkolási stratégiája lenne Kalocsának, akár azzal is büszkélkedhetnénk, hogy mennyi ideig áll fizetős helyen személygépjárművünk. Ám egyelőre juszt se a sétálóutca felé vegyük az irányt, hanem a gépkocsit felügyelet nélkül hagyva, sietve haladjunk a piactér bádogasztalai felé. E művelethez a kora esti órák a legalkalmasabbak, mert még anélkül tudunk felszedni tizenéves partnereket, hogy ők majd telehánynák küszöbig az X5-öst. (Észrevétel haladóknak: Kalocsa az utóbbi években már nem alkalmas arra, hogy frissen választottunkat és gépjárművünket egyszerre(!) tudjuk bemutatni a Főutcán (előzőleg Szent, avagy I. István körút) az érdeklődő közönségnek, tehát a fenti gyakorlatot muszáj két részre bontantunk: egy autista és egy sétáló szakaszra.) Utóbbinál valamilyen slusszkulcsot feltűnően tartsunk szem előtt (nem feltétlenül a saját szemünk előtt), majd magyarázzuk el, hogy ilyet ma már nem használnak, a mi autónk műholdról megy.

Akik mégis szeretnék betartani az íratlan szabályokat a 3/3. fejezetig elvezető felújított úton, azok szerencsére számtalan, szebbnél-szebb ingatlannal büszkélkedhetnek Kalocsán. Körbejárva (nemcsak) a Kertvárost, kiválasztottunkat tovább győzködhetjük az „Ez a büdös zsidópalota/kommunistafészek is a milyénk lesz bazmeg, mert Vona barátom lesz a miniszterelnök!” gyakori ismételgetésével. Az együtt álmodozás olyan kapukat is megnyithat, amelyről addig nem is álmodtunk!

(Gyakorlati oktatás péntek esténkén a piactéren. Ott a sarokban, a nem annyira nyilvános WC mellett,  annál a sötét alaknál, akin hosszú kabát van.)

2.. ÉRZELMEK BIRODALMA.

Ne keljünk fel hajnalban. Kár. Úgy 16-18 óra környékén vegyünk magunkhoz valami szilárd táplálékot (ha más nincs, jó a hobbiteknős rákeledele, csak sok legyen!) és húzzunk papucsot. Tűzzünk ki magunk elé elérhető célokat. Legyen este tizenegy óra! Ha nincs este tizenegy óra, akkor üssük el az időt baseball-ütővel. Ezután keltsük fel partnerünket és jelezzük, hogy otthon várják. Aztán jöjjünk rá, hogy feltaláltuk az időutazást, tudniillik egy adott időpontban lefeküdtünk, majd sokkal később, a jövőben felébredtünk, anélkül, hogy tudatában lennénk. Az esetek többségében az időugrás még ennél is nagyobb, mert az előző nap emlékei törlődtek. Ilyenkor legyünk toleránsak és fogadjuk el partnerünket annak, aki. Ez a folyamat része, hamarosan meglátjuk, mekkora előnyünk származik belőle!

(Gyakorlati oktatás saját lakásodban. Hányra menjek?)

3. ÉRZÉKETLEN BOLDOGSÁG

A rendelkezésünkre álló lavórt/kádat/jacuzzit eresszük tele langyos vízzel. Kövéreknek kevesebb víz is elég, LSD. előző lecke. A rendelkezésünkre álló szerveinket mesterséges síkosító szerrel (tusfürdő, stb.) tegyük sikamlóssá,  stb. (LSD. előző lecke. Jusson eszünkbe, hogy van egy befolyásolható partnerünk is. Hívjuk magunk mellé a „fedélzetre”, majd tegyük a fentieket az ő rovására is. Ha tetszik neki, kérjük meg, hogy tegye meg, amiért idehívtuk. Nem muszáj megköszönnie, de nagyon hálásak általában. Ezt az élményünket ne írjuk meg a Kalocsai Néplapba!)

(Gyakorlati oktatás valamelyik társkereső oldal valamelyik chatszobájában.)

 


Tanfolyam. 1/3. lecke (Egyedül)

Egy házról lévén szó  három szent szegmensre bonthatnók a boldogságérzet kiváltó okait, mint olyanokat. Három "é" kezdőbetűs szóval: Ész, Érzék, Érzelem. Sokat vitatkoznak a boldogság definícióján, de az a fajta boldogság, amikor az ember testén valamennyi szőr (hőérzettől függetlenül) vitán felül áll, azt az ingert jó esetben bármely szegmens stimulációja elő tudja idézni akár Kalocsán is. Első részben lássuk a technikákat, egyesével, aloé vera nélkül:

1. A TISZTA ÉSZ ÉSZREVÉTELE

Üljünk gépjárműbe és a kerékpárutak negligálásával járjuk körbe a várost. Kezdjük a felújított 51-es úttal, s a felújított buszpályaudvar környékéről kanyarodjunk az éppen felújítás alatt álló Kínai Diszkont Székesegyházig, de ne nézzünk balra, a felújításra váró „kocsmanegyedre”. Folytassuk utunkat a körforgalmokon át a felújított felújításokon keresztül a felújításra váró szökőkutakig szerte a városban, majd a bővítésre váró „munkanélküli központon” keresztül az ipari parkig.

(Gyakorlati oktatás a felújított színház mellett felújított Tom Negro felújított terasza helyén péntek esténként.)

2. ÉRZELMI ALAPÚ ELÉGEDETTSÉG

Hajnalban keljünk fel és tűzzünk ki magunk elé elérhető célokat. Csaknem az ezotéria határán határozzuk el, hogy legyen hajnal öt óra. Ha öt óra lett, első célunkat már elértük, s a sikeren felbuzdulva újabb és újabb meghódítandó csúcsokat tudunk felfedezni. Legyen fél hét! Vasárnaponként legyen fél tíz! Ha ügyesen kufárkodunk az elérendő célokkal, estére sikertől megrészegülten ájulunk az ágyba, meg sem várva a végső kielégülést, amit még huszonegy órakor tűztünk ki magunk elé: a huszonkét órát! Ha elvesztenénk valahol a fonalat, a Főszékesegyház harangjai bármely napszakban emlékeztetnek célkitűzéseinkre s ha jól csináljuk, nem bosszúságot, hanem elégtételt érezhetünk.

(Gyakorlati oktatás: a Barokk Kávéház fagylaltoskelyhei mögöt, de még az eltüntetett biliárdasztalok előtt.)

3. ÉRZÉKI BOLDOGSÁG!

A rendelkezésünkre álló lavórt/kádat/jacuzzit eresszük tele langyos vízzel. Kövéreknek kevesebb víz is elég, LSD még: Arkhimédész. A rendelkezésünkre álló szerveinket mesterséges síkosító szerrel (tusfürdő, stb.) tegyük sikamlóssá, majd szőrzetünk növésével ellentétes irányban körkörösen kezdjük el intenzíven masszírozni. Optimális esetben ez higiéniailag is kedvező hatást kelt. A haladóbbak kevésbé szőrös testrészeik felé is tehetnek  örömteli kirándulást.

(Gyakorlati oktatás naponta a Tomori Pál Főiskola aulájában a kólaautomata mellett.)

 


Szülőföld Akadémia VII.

2010.03.08. 12:00

Emlékeztető: ne felejtsék, hogy e héten, szerdán Szülőföld Akadémia! E heti téma:

Március 10-én, szerdán

"Városunk a rendszerváltás után"

Előadó: Török Gusztáv Andor, Kalocsa polgármestere

Kellemes időtöltést mindenkinek!


Letakarítani nem kéne már?

2010.03.05. 14:31

....címmel jelent meg ez az írás és kép eredetileg az immortalis blogon, de ide is passzol.

Egész egyszerűen nem fér a fejembe, hogy Kalocsa Város Önkormányzatának nem kevés alkalmazottja közük egyiknek sem tűnt még fel az, hogy a Polgármesteri Hivatal épületén található -szerény véleményem szerint roppant csúnya kivitelezésű- "VÁROSHÁZA" feliratot komoly mennyiségű galambszar borítja? 

Azt hiszem, hogy ehhez a látványhoz nem kell különösebb kommentár. De ezúton szeretnék egy felajánlást tenni: ha valaki az Önkormányzattól biztosít nekem egy kellő magasságú létrát, valamint tisztítószert, gyökérkefét, valamint kézmeleg vizet, akkor letakarítom a csúfságot.

Ha már másnak nem jut eszébe.


Szülőföld Akadémia VI.

2010.03.01. 12:00

Emlékeztető: ne felejtsék, hogy e héten, szerdán Szülőföld Akadémia! E heti téma:

Március 3-án, szerdán:

"Kalocsa, a katonaváros"
Előadó: Bóna Pál

Kellemes időtöltést mindenkinek!


Rajzpályázat

2010.02.23. 10:07

A Kalocsai Rendőrkapitányság és a Tomori Pál Városi és Főiskolai Könyvtár rajzpályázatot hirdet:

"Rendőrség Gyermekszemmel"

címmel, két kategóriában: alsó tagozatos (7-10 éves) és felső tagozatos (11-15 éves) általános iskolai tanulók részére. A pályaművek mérete kizárólag A/4 vagy A/3 lehet.

Alkalmazott technikák: grafit, színes ceruza, zsírkréta, lino, tus, tempera, olaj, diópác, szénrajz Beküldési határidő: 2010. április 10. A pályaműveket a Kalocsai Rendőrkapitányság ügyeletén, valamint a könyvtárban lehet leadni. A pályázati művek hátoldalán fel kell tüntetni:  a szerző nevét, korát, lakcímét,  iskolájának nevét, címét,  a rajztanár nevét

A zsűri korosztályonként az első 3 pályaművet értékeli, melyről az érintettek értesítést kapnak. A díjak átadására ünnepélyes keretek között 2010. április 23-án kerül sor.


Szülőföld Akadémia V.

2010.02.22. 12:00

Emlékeztető: ne felejtsék, hogy e héten, szerdán Szülőföld Akadémia! E heti téma:

Február 24-én, szerdán:

"A Sárköz gasztronómiája"
Előadó: Németh József, a MNGSZ Déli régió elnöke

Kellemes időtöltést mindenkinek!


Kitüntető címet nyert...

2010.02.17. 10:01

...el városunk  délvidéki származású kiváló fotóművésze, Viczay Lajos. A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége februári közgyűlésén diplomát adományozott Viczay úrnak, több évtizedes munkássága elismeréseként. A fotóművész a Kalocsai Televíziónak elmondta, hogy "a fotózás szeretete megmaradt a Viczay családban, hiszen egyik fia és két unokája is fotózik. Feleségét, Ella asszonyt is megilleti a tisztelet, hogy közel négy évtizedes házasságuk alatt támogatta a művész munkáját."

Viczay Lajosnak további sikeres munkát, és jó egészséget kívánunk a Kalocsa blog nevében!

 

 

Via: kalocsatv.hu


Szülőföld Akadémia IV.

2010.02.15. 12:00

Emlékeztető: ne felejtsék, hogy e héten, szerdán Szülőföld Akadémia! E heti téma:

Február 17-én, szerdán:

"Zsidók Kalocsán és környékén"
Előadó: Dr. Magóné Tóth Gyöngyi tanár, a Művelődési Központ igazgatója.

Kellemes időtöltést mindenkinek!


Ha Kiszál Tünde.


Szülőföld Akadémia III.

2010.02.08. 12:00

Emlékeztető: ne felejtsék, hogy e héten, szerdán Szülőföld Akadémia! E heti téma:

Február 10-én, szerdán:

"Egyházi kincseink"
Előadó: Lakatos Adél, az Érseki Kincstár vezetője, és Fischerné Grócz Zita, a Főszékesegyházi Könyvtár vezetője.

Kellemes időtöltést mindenkinek!


Magyar intézet

2010.02.06. 11:58

 Dargay Lajos kalocsai szobrászművész részt vesz a Római Magyar Akadémia február 12.én nyíló nemzetközi kiállításán,: Futurizmus tegnap, postgeometria ma címmel. Ez a Római Magyar Akadémia Rómában van,  a Magyar Kultúra  Háza tulajdonképpen és mivel az olaszok most ünneplik a futurista kiáltvány megjelenésének százéves évfordulóját, így a magyarokkal együtt rendeznek egy kortárs kiállítást és szimpóziumot, ahol egy Dargay mű is szerepel majd.

A kalocsai művészről: http://www.dargaylajos.hu/index.html

 

 


Kalocsa egy havas reggele

2010.02.06. 09:56Hétköznapi csoda

2010.02.06. 09:28

Legalábbis én annak éltem meg, amit láttam.

Sajnos a méltatlanul elhanyagolt Csajdakert mára már kutya szarató hely lett, és egyesek animal wécének használják. Ma reggel sem volt másként, egy hölgy és a csaholó kutyája jöttek kifele a Csajda utca felé, és a kutya veszettül ugatott, kergetett egy mókust. A csoda épp az, hogy még van mókus a Csajdán. Emlékszem germekkoromban akárhányszor voltunk lent, szinte mindig láttunk mókust, most pedig már alig vannak. De jó hír, hogy egyáltalán még vannak.  Íme szegény riadt mókuci, sajnos nem túl jó minőségben :S